Om

Jämtländsk lantbrukardotter som tillbringat större delen av sitt liv på scenen.

Om mig
Till vardags är jag skådespelare, manusförfattare och producent och driver produktionsbolaget Sandelius Kultur & Nöje med min man. Men jag har vuxit upp på bondgård i Jämtland och älskar att laga mat. På gården fick jag lära mig laga mat från grunden och vikten av bra råvaror. Att jag sen är en otålig själ så det måste gå fort, plus att esteten i mig vill ha det vackert, ställer lite krav på min matlagning. Dessutom lagar jag mat utan socker, mjöl och smaktillsatser för att jag helt enkelt mår bättre av det. 
Det är faktiskt inte det minsta krångligt och jag vill dela med mig av mina tips och tricks för att förenkla din vardagsmatlagning med riktigt gott käk samtidigt som du kommer äta lite hälsosammare. 

Om Mat på Mitt sätt
Jag har växt upp på bondgård i Skärvången 8 mil norr om Östersund mitt i den Jämtländska fjällvärlden. Vi levde av vad gården, skogen och sjöarna gav. Det låter som vi levde stenåldersliv men så var det verkligen inte, utan det var ett fullt modernt liv med fötterna i myllan kan man säga. Där lärde min mamma mig allt om matlagning från grunden, efter gamla seder och bruk där man tog tillvara allt och förädlade. Hon vågade dessutom experimentera i köket, förädlade gamla tekniker och var långt före sin tid med hållbarhetstänk. Tack för det kära mamma!
Efter mina många års problematik kring kosten insåg jag för 15 år sedan att jag inte kan äta socker & mjöl vilket omkullkastade allt det jag lärt mig om matlagning. Jag fick börja om från början och läsa innehållsförteckningar på allt. Herregud vad mycket socker och smaktillsatser som är dolt i alla livsmedel. Och för 15 år sen kan man lugnt säga att man var ett ufo om man inte kunde äta socker och mjöl. Det har skett en otrolig förändring sedan dess och idag finns ett stort utbud av alternativa varor som gör det enkelt att laga ”ren mat”.
Och jag vill ju: att det ska vara gott och vällagat, gå fort och vara enkelt och dessutom vara vackert för ögat utan att vara krångligt. Vardagsmatlagningen behöver inte vara så svårt om man bara startar i rätt ände och alla tips med mina socker och mjölfria recept vill jag dela med er och dessutom kommer ni att få träffa min fantastiska mamma.