Smörstekt sparris med knaperstekt kalkonbacon och hyvlad parmesan

Den här veckan är ingen vanlig dag för min tekniker har fått barn, en liten flicka. Grattis och kärlek i massor till er Jimmy! Och vi får helt enkelt klara oss själva i köket.
Därför blir det en supersnabb och lyxig rätt som du svänger ihop på ett ögonblick.
Alltså färsk sparris is to die for………

1 knippe färsk grön sparris (passa gärna på när det finns svensk)
1 paket tulip kalkonbacon
50 g hyvlad parmesan
smör att steka i
salt & peppar
god olivolja & god balsamvinäger

Skölj sparrisen och skär av det yttersta på den grova delen. Dela stjälkarna i 3 delar
Smält smöret i stekpannan och lägg i sparrisen. Strimla baconet och lägg så det får steka några minuter i varm stekpanna. Salta & peppra.
Dra av pannan från spisen, strössla parmesanosten över, ringla olja och allra sist precis innan servering balsamvinäger.
Detta räcker till 4 små förrätter. Då lägger man upp allt på tallrik och stressar osten över sist. Eller ät som huvudrätt och då räcker detta till 2 personer som serveras med gott bröd och tex en mozzarella sallad till.
Lycka till!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s