Rödbetssallad utan socker och smaktillsatser

Lättgjord och supergod rödbetssallad utan socker och smaktillsatser som passar perfekt till julbordet.
Alla brukar älska den här och vill du ha lite sötma så kan du skala och riva lite äpple i.
Den håller sig inte lika länge då men eftersom satsen är ganska stor så brukar jag lägga över det som går åt till måltiden i en annan skål och riva lite äpple i den.
Men salladen är lika god utan det där äpplet också.

SALLAD

1 kg rödbetor  gärna ekologiska
1 liten rödlök
1 msk färsk riven pepparrot
2 msk dijonsenap
1 burk majonäs (ca 400-450 g, eller hemgjord går också bra)

Skölj bara av rödbetorna innan du lägger dem i kastrullen. Skär inte bort något för då blöder rödbetorna ut massor av färg och smak under kokningen. Koka rödbetorna mjuka.
Häll av vattnet och spola kallt vatten i kastrullen. Låt dem svalna något. När temperaturen tillåter kan du med händerna enkelt gnida av skalet, ”roten” och ”blast knoppen”. Ta ett par plasthandskar om du vill slippa rödfärgen på händerna.
Tärna sedan rödbetorna ganska smått och lägg i en stor bunke.
Finhacka rödlöken och lägg i. Blanda sedan ner alla ingredienser och rör om ordentligt.
Ställ bunken med lock i kylen och låt den gärna stå ett dygn. 
Servera som tillbehör på julbordet eller till köttbullar eller på ditt eget favoritvis.

Lycka till! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s