Mat utan socker men inte diabetiker

För 100 år sedan använde man socker i medicinskt syfte som bedövningsmedel. Då är det väl inte så konstigt att många av oss reagerar starkt på det. Och många känner säkert igen uttrycket: barnen blir sockerstinna och ”stizziga”… som om det skulle vara bara barn som reagerar på socker!
Idag finns socker dolt i nästan alla livsmedel som på något sätt är processade och med alla möjliga märkliga namn. Det är en urskog att navigera i, men blir ganska lätt om man istället väljer att jobba med färska och rena råvaror. Då vet du vad du har på tallriken.
För 15 år sedan läste jag en bok som det kändes som jag själv hade kunnat skriva, allt stämde! Jag insåg att jag var en sån där sockerberoende och förstod att det här måste jag ta tag i. Det var där det började.
Det här är min resa där jag bjuder på min historia och så bjuder jag på alla mina tips för att förenkla din vardag utan socker & mjöl.


.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s