Gnek i lederna – vetemjöl var boven

Jag har alltid tränat regelbundet och kände för 15 år sedan att jag började bli lite ”gnekig” i lederna. Jag kände mig stel och lederna kärvade. Jag trodde att jag höll på att få reumatisk värk eftersom det ligger i släkten. Läkarna hittade ingenting och till slut hamnade jag hos en kinesiolog i Stockholm som sa att: Du ska sluta med vete, det ”kleggar” igen lederna och startar inflammatoriska processer i kroppen. Sagt och gjort, jag provade och efter bara några veckor kände jag stor skillnad. Och på den vägen är det. Även min bror Fredrik som tränar långdistanslöpning på hög nivå hade samma besvär och testade. Han upplevde stor skillnad och att kroppen presterade mycket bättre utan mjöl. Han säger dessutom att hans hy blir oren direkt. Så bort med mjöl, tycker vi! Det finns så många bra alternativ till vete och om du följer Mat på MITT sätt, kommer du att få massor av bra tips av mig på vad du kan använda istället. Trevlig mjölfri helg!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s