Pestofylld kycklingfilé med rödbetstzatziki och svart Quinoa

Mumsig och saftig kycklingfilé fylld med massor av smaker som blir ljuvligt god med härligt knallrosa röbetstzatsiki. Mat man blir glad av helt enkelt. Är du allergisk mot nötter väljer du en pesto utan det eller tillverkar en själv som passar dig. Vill du undvika socker är det enklast med färsk kycklingfilé. Den frysta innehåller ofta dextros. Den svarta quinoan som egentligen är ett frö med lite nötig smak blir både snygg och god till rätten.

KYCKLING
4 st kycklinbröstfiléer – gärna färsk gårdskyckling och kolla så det inte är något socker tillsatt
2 msk creme fraiche 32 %
2 msk pesto rosso
örtsalt, peppar
2 msk färska finhackade örter tex. timjan & rosmarin
2 dl grädde 34 %
smör att steka i

Dela kycklingfilén spå mitten på längden så att den sitter ihop i den tunnare änden. Vik upp dem.
Blanda créme fraiche och pesto i en skål och bred 1 msk på varje filé, salta, peppra och lägg ihop dem. Salta, peppra och strö över örtkryddorna och lägg översidan nedåt i varm stekpanna. Krydda den okryddade sidan och stek tills du ser att ungefär halva filen blivit vit i köttet. Vänd filéerna och stek 3-4 min. Häll på grädden, lägg på ett lock och sänk värmen. Låt småputtra till de är helt genomstekta ca 5 min till.

QUINOA
2 dl svart Quinoa
4 dl vatten
1 krm örtsalt
1 msk rapsolja
10 cm strimlad purjolök (av det gröna)

Häll vatten, Quiona, salt & olja i en kastrull och koka på låg värme i 15-20 min
Lägg i den strimlade purjolöken när det är ca 5 min kvar
Servera kycklingfilén med Quinoan, knallrosa frisk rödbetstzatsiki och grönsallad.

Recept till Rödbets-tzatsikin hittar du här:

Lämna en kommentar