Varför helfeta mejeriprodukter?

Det är en svår balansgång, jag vet. Och i min ålder ska man ju verkligen hålla igen på det onyttiga fettet.
MEN vill man snåla in på fettet och använda lättprodukter så kommer en massa smaktillsatser och annat elände med på köpet och det vill inte jag. Läs innehållsförteckningen på olika produkter så förstår ni.
Jag använder helfeta svenska produkter för smakens skull. De lyfter verkligen fram smaken och om ni provar så kommer ni att känna att det är stor skillnad. Istället äter jag lite mindre av såsen eller det som innehåller mycket fett och tar en löparrunda eller en promenad istället. Man måste, precis som med allt i livet, titta på vad som ligger på ”hela tallriken” och inte stirra sig blind på en sak.
Sen finns det ju många bra alternativ om man inte vill använda mejeriprodukter, men nu är ju jag bonddotter i grunden och har svårt att släppa det där med ”mjölken”. Det är ju så gott!
Jag använder ju också mycket olivolja på alla mina grönsaker men oljor kan vi prata om en annan gång. Nu var det mejeriprodukter det gällde. Tipsa gärna om era favoriter bland mejeriprodukterna. Min favorit är helt klart ost och det ska vi också prata mycket å länge om framöver. Ha nu en trevlig helg!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s