Ingen måltid utan ost

Jag älskar ost och är uppväxt med osttillverkning av både ko och getmjölk.
Mina föräldrar var delägare i Skärvångens bymejeri som faktiskt bjuder på en spännande framgångssaga, när tre familjejordbruk valde att förädla mjölken själv och bygga ett stort mejeri i den Jämtländska fjällvärlden, istället för att lägga ner sina jordbruk när det såg som mörkast ut. Googla och läs: Skärvångens bymejeri. Inspirerande och härligt med passion och framtidsanda!

Jag lämnade Jämtland och mitt fasta jobb som dramapedagog, för kärleken och flyttade till Stockholm innan jag hamnade i Karlshamn.
Jag hade inget jobb och skådespelaruppdragen växte ju inte på träd direkt.
Men min man och jag fick försöka vara kreativa och plötsligt hade vi skapat Sandelius Ost & Delikatesser och var grossister för Jämtländskt mathantverk. Med ett hundratal butiker i Mälardalen, matmässor, ost & vinprovningar på fina konferensanläggningar snurrade det på ordentligt. Vi hade ingen erfarenhet alls av livsmedelsbranschen men med vår teaterbakgrund var vi rätt bra på storytellning och det var det som sålde, plus att vi hade fantastiska produkter förstås.
Jag trodde väl, när jag jobbade med ost varje dag, att jag skulle tröttna, men aldrig. Det blev snarare tvärt om. INGEN MÅLTID UTAN OST!
Jag serverar alltid ost! Eftersom jag inte äter så mycket sötsaker så serverar jag hellre vad jag kallar ”grovdoppa” till fikat: en god ost, ett riktigt gott grovt bröd med tex. lite nötter och mogna päron till en kopp kaffe , eller nåt annat gott att dricka. Prova! Det är spännande att bryta normer och man mår så mycket bättre av det här än att äta ”vetemjölsdoppa”. Mer ost åt folket!
Men nu för tiden går det ju att göra fantastiska kakor utan mjöl och socker. I onsdags fick ni recept på äppelpaj och det kommer flera recept längre fram här på bloggen.
Trevlig helg!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s