Gräddstuvad vitkål med knaperstekt viltkorv

Superenkel och supersnabb vardagsmat som är såå god!
Den gräddkokta vitkålen gör sig väldigt bra till knaperstekt korv eller varför inte isterband på vilt. Är du vegetarian tar du sojakorv och äter du fågel, välj kalkon eller kycklingkorv men krydda då korven lite extra. Det ska vara lite drag i den.


ca 1 kg vitkål
800 g smakrik tjock grillkorv med hög kötthalt gärna på vilt eller isterband
10 cm finstrimlad purjolök
1,5 dl grädde 34 %
Örtsalt/ pepparblandning efter smak
Smör att steka i

Lägg en klick smör i en gryta för vitkålen och strimla vitkålen medan smöret smälter.
Strimla den gärna lite grovt så blir det lite mer tuggmotstånd i rätten
När smöret börjar brynas lägg i all vitkål, rör runt och låt den fräsa ca 5-7 min.
Salta & peppra efter smak.
Häll sedan på grädden och låt puttra tills vitkålen blir lagom mjuk. Koka inte för länge så vitkålen blir överkokt. Då mister den sin spänstighet och smaken förändras. Det är som godast då man förnimmer den färska vitkålssmaken.


Medan vitkålen fräser hinner du lägga smör i stekpannan och skära korven.
Dela den på längden och skär sedan skivor så får du små halvmånar. Eftersom det är supergott när korven är knaperstekt så blir det många stekytor när du skär korven smått.
Kör du isterband delar du dem på längden.
Lägg i purjolöken efter ett tag och låt den fräsa med korven.
Varm panna och en rejäl klick smör så korven nästan friteras.
Tycker du det blir för fett låter du korven rinna av på hushållspapper.

Lägg upp korv och den stuvade vitkålen på tallrik tillsammans mörkgrön blandsallad och några körbärstomater. Vill man ha senap till korven så tar jag 2 msk dijonsenap och rör ut med 2 msk creme fraiche. Vanlig senap innehåller alltid massor av socker och detta är ett supergott alternativ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s