Proteintricket

Det här med att stå emot suget när man börjar bli sådär småhungrig på eftermiddagen är en konst.
Det är väldigt lätt att falla dit på att stoppa i sig nåt sött när blodsockret faller. Mitt trick är att äta lite protein så man klarar sig fram till middagen. Det fungerar lika bra som nåt kaloririkt eller sött med snabba kalorier i, det tar bara lite längre tid innan suget lägger sig, så håll ut.
Mina första år, då jag la om kosten till socker och mjölfri, så hade jag alltid ett kokt ägg i handväskan.
Det var en räddare i nöden många gånger och är fortfarande ibland. Det funkar verkligen!
Vi kvinnor är också ganska dåliga på att äta tillräckligt med protein. När vi ska ”hålla igen” så blir det ofta på bekostnad av proteinet. Då står man sig inte på måltiderna och blir snabbt hungrig igen vilket resulterar att det där eftermiddagssuget blir extra svårt att stå emot.
Jag försöker alltid titta på vad jag har på hela tallriken. Både hjärnan och kroppen måste ha sitt för att fungera och vi har alla möjlighet att välja hur bra vi vill fungera genom att välja bra kvalitet på näringen. Å ägg, det är bra det!
Och äter man inte animaliskt protein så får man ju välja något annat som passar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s