Fredriks kladdkaka

Den här……mmmm….så god! Underbar kladdkaka utan mjöl och socker med riktigt chokladig smak.
När jag serverar den här kakan med bär och grädde hörs det alltid några: 
”- Ååh vad gott! Den här måste jag få receptet på” ”- Hur kan det vara så här gott utan socker?”
Receptet har jag fått av min bror som också är noga med kosten och skippar mjöl och socker. Han skulle bara veta hur många glada utrop han åstadkommit med det här receptet. Tack för det, Fredrik!

Enkel sats:      (Dubbelsats passar i 26 cm pajform)

10 dadlar (utan kärnor)
3 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
½ dl kokosolja med kokossmak 
1 tsk vanilljpulver
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa dadlar och kokos i matberedare.
Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver & salt och mixa lite till eller blanda för hand.
Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med ägg och rör till en jämn smet.
Smörj en form med avtagbar kant med kokosolja och pudra över kokosflingor.
(En vanlig springform ca 24-26 cm i diameter funkar bra till dubbelstats)
Grädda i ugnen i ca 15 min – den ska svälla något i ugnen men inte för mycket för den ska fortfarande vara rejält kletig när du tar ut den. Ställ formen i kylen minst en timme innan servering. 
Servera med vispad grädde & bär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s