Vegetariskt på krogen

Jag älskar god vegetarisk mat och älskar att äta ute men kvalitén på vegetariskt på krogen är si och så.
Tack och lov börjar det bli lättare att hitta restauranger som har god veg. mat på menyn. Men ibland brukar det vara katastrof, framförallt när det gäller lunchen. Jag förvånas över okunskapen över vad man får på tallriken. Ofta blir man serverad typ potatis med morotsbiffar och grönsallad……det behöver inte vara nåt fel på smaken men vart är proteinet? Jag tror att det handlar om ointresse och brist på passion. Mat måste lagas med kärlek!
Nu bor jag i Karlshamn och har förmånen att ha fler restauranger i min närhet som är riktigt bra på vegetariskt. Det tackar vi för!
Bara häromdan var jag på Brasserie Fridolf där det serverades en fantastisk veg. lunch som är en av de bästa jag ätit på länge. Och jag gillar också Friends & Flavors på Torget som serverar mustiga veg. grytor från sin vagn.
Kockarna i stan har väl övat en del på mig för jag vet att när jag kommer så sprider sig ryktet i köket som en löpeld….-Åh nej, nu kommer hon, Elin Sandelius, den där ”krångelkusen”! Nu är stan ganska liten och jag äter ute rätt ofta…..
Men som sagt, de är superduktiga på att fixa det jag kan äta. En stor eloge till Karlshamns kockar!
Kom gärna hit och prova själv! Och till er som inte bor i Karlshamn, ett bra tips är att prata med köket. Berätta vad du kan äta och inte kan äta. I de allra flesta fall brukar de fixa nåt som funkar. Det är som med livet i övrigt med kommunikation överbryggar man de flesta problemen. Trevlig helg!

En reaktion på ”Vegetariskt på krogen

  1. Cattis Johnson

    Vegetarisk mat o sallader e bland det bästa o godaste jag vet. Tittar på alla matprogram, så kan lära mig mer. Jag har t o m sökt måltidsbiträdeslinjen på
    Blekinge Folkhögskola, Bräkne-Hoby bara för att lära mig mer om vegetarisk mat o sallader.

    Kom på en maträtt själv. Kokade bulgur smulade i svamp buljongtärning, wokade den med sådan Icas tomatsås i, sådan tetrapack. O så smulade jag i falafel. Det blev så underbart gott o det var så mättande. Kram till dig🤗👍🌷

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s