Jag följer trenden och har börjat vinterbada

Det är Coronas fel! Det skulle aldrig ha hänt annars! Jag är världens badkruka egentligen men älskar att bada när temperaturen blivit behagligt 20 grader på sommaren. Men denna vinter har förändrat mig på många sätt. När hela kulturbranschen stängdes ner för över ett år sedan blev jag först paralyserad och sen har jag åkt berg och dalbana mellan hopp och förtvivlan. Vad skulle jag göra av min kreativitet och energi när hela min identitet plötsligt togs ifrån mig. Det var så det kändes……..men efter hand började jag tänka utanför boxen och försöka fokusera på vad ska jag göra med all tid som jag plötsligt fått till förfogande. Mitt i allt elände var det ju en gåva. Det resulterat i att jag har bockat av en del på bucketlistan. Jag har tex. förverkligat ett teaterprojekt om Alice Tegner som jag funderat på i många år som kommer att ha premiär till hösten. Jag har startat matblogg med cookingvideos som också varit något som legat och skvalpat i bakhuvudet och plötsligt fanns det tid och rum för det. Så himla kul. Och så har jag börjar vinterbada. Till många vänners stora chock. Jag är säker på att flera nog trott att det helt slagit runt för mig och det kan ju vara så men det får andra bedöma. När jag får för mig nåt så bara bestämmer jag mig och så gör jag det. Hur svårt kan det vara? Så jag bestämde mig för att vinterbada, pratade om det i två månader först och stod ut med alla hånskratt. Helt plötsligt en dag så gjorde jag det bara. Jag kan inte säga att det var skönt första gången, men det var uppfriskande. Och nu kan jag inte vara utan det. Det är underbart…efteråt i alla fall. Jag är nog lightbadare jämfört med många. Jag kliver i från brygga. Försöker hinna räkna till 10 och sen upp. På med yllestrumpor, badhandduk och badrock och sen….. är det bara härligt. Jag blir helt skarp i huvudet, fryser mindre nu som i vanliga fall alltid är frusen, huden mår bättre, maken mår bättre eftersom jag blir lugn och harmonisk och enligt utsago så ska jag leva längre….bara det. Det här inlägget handlar ju inte direkt om mat men det är precis som med mat, man blir glad av rätt sort. Man måste göra saker man blir glad av och det finns alltid saker att vara tacksam över. Jag är skogstokig på Corona, galet arg, rädd, uppgiven, apatisk, ja allt man kan vara på en och samma gång men jag är också tacksam för att jag är där jag är i livet och får göra de saker som får mig att må bra. Det gäller att göra nåt bra av det som erbjuds och då blev det bland annat vinterbad för min del. Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s