Hasselnötsbröd

Saftigt och gott bröd utan vetemjöl och gluten. Är man nötallergiker blir detta svårt. Då får man nog baka nåt annat.
Men jag älskar just saftigheten som blir i det här. Låt det svala nästan helt innan du stjälper upp det. Ta en smörklick som smälter på det varma brödet och en skiva smakrik ost…..å herrejösses så gott!

Sätt ugnen på 180 grader

1 medelstor riven morot
1 skalat rivet äpple
2,5 dl mandelmjöl
2,5 dl hasselnötsmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk kokosolja
½ dl hackade hasselnötter
2 vispade ägg
½ dl blandade frön
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
½ tsk kanel
1 nypa salt
1,5 dl vanlig mjölk eller valfri mjölk

Blanda alla torra ingredienser i en skål, häll därefter i de blöta och blanda ordentligt.
Smörj en brödform ordentligt med kokosolja. Häll i smeten och toppa med lite mer frön och hackade nötter. Placera i mitten av ugnen och grädda ca 30-40 min. Brödet ska ha en krispig yta. Låt brödet svala en stund i formen. Loss sedan kanterna försiktigt med kniv innan du stjälper upp den. Servera med smakrik ost och grönsaker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s