Veggoburgare på Belugalinser med rödbetstzatziki & röd quinoa

Hamburgarens dag den 28 vill jag också vara med och fira även om jag inte äter kött. Jag bjuder på denna variant i stället: Supergoda veggoburgare gjorda på belugalinser som ger härlig textur, fräscha grönsaker därtill och en ljuvligt god rödbetstzatziki som ”grädde på moset”. Förutom att det är riktigt nyttigt och gott så blir det också en färgexplosion på tallriken som man blir glad av.

8-10 burgare   ugn 200 grader 4 pers

BURGARE
5 dl kokta belugalinser
1 liten gul lök
2-3 klyftor vitlök
¾ dl bovetemjöl
1 tsk fiberhusk
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 kruka persilja
salt, peppar
1 tsk spiskummin eller mustig & mald

Skär lök och vitlök i bitar och lägg i matberedaren. 
Mixa samtliga ingredienser men bevara gärna lite textur
Smörj ett bakplåtspapper med generöst med olivolja.
Gör små burgare och lägg dem på plåten. Pensla med olivolja ovanpå
Grädda i ugnen i 200 grader ca 20 min tills det fått lite färg och är krispiga

TILLBEHÖR
1 stor eller 2 små gulbetor grovt rivna
1 stor eller 2 medelstora morötter grovt rivna
½ strimlad snackpaprika
blandad grönsallad med ruccola
½ skivad röd lök

Skala och riv morot och betor grovt
Strimla snackpaprikan fint 
Skiva rödlöken fint och lägg i en skål med iskallt vatten en stund.
Låt löken rinna av.
Varva sedan burgare, grönsaker och tzatziki så det hamnar 1 burgare i botten och en i toppen. Ät och njut!

Jag serverer med min rödbetstzatziki, grönsallad, rårivna gulbetor, morötter och äpple, skivad avocado och rödlök samt med lite röd quinoa till. 

Receptet till rödbetstzatzikin hittar du här:

https://elinsandelius.se/2021/01/27/rodbets-tzatziki/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s